top of page

DORA BARENS GEBOORTEFOTOGRAAF AMSTERDAM | HAARLEM | UTRECHT

Ik ben Dora en ik ben super blij dat je hier bent! Waarom? Omdat ik niet wil dat je dezelfde fout maakt als ik. Ik heb namelijk geen foto's van de geboorte van mijn kinderen. Resultaat? Ik kan je feitelijk vertellen hoe het ging, zonder enige emotie. Ik kan hét moment niet meer herbeleven. Ik weet niet meer hoe ik reageerde. Of mijn man. Ik kan het niet aan mijn kinderen laten zien. 

In die tijd bestond bevallingsfotografie nog niet en pas jaren na mijn laatste bevalling begon ik te werken als één van de eerste geboortefotografen van Nederland.

Gelukkig kan jij de keuze nog maken! 

DBF00986.jpg
IMG_1990 copy.jpg

HOE WERD IK GEBOORTEFOTOGRAAF?

Ik ben geboren en getogen in Hongarije waar ik na mijn studie als journalist werkte. Toen ik een keer verslag moest doen vanuit Amsterdam, kwam ik een leuke jongen tegen en de rest is history. :-) Inmiddels zijn we ouders van Bence, Adam* en Emma.

Mijn tweede zoontje werd geheel onverwachts veel te vroeg geboren en leefde maar een uur. We kregen maar een uurtje samen, een uur wat niemand mogelijk hield. Ik was zo trots op mijn hele kleine maar zo sterke baby! De verpleegkundige pakte toen een oude Polaroid toestel. Op dat moment vond ik het raar. Misschien wel ongepast? Ik weet het niet, maar in ieder geval was ik zelf niet op het idee gekomen.

Deze 3 kleine, vage, vierkante foto's zijn mijn meest dierbare herinneringen.

Lesson learned: Foto's hebben geen enkele waarde of prioriteit op het moment waarop ze gemaakt zijn. Des ter meer later. Al helemaal als het om een gebeurtenis gaat wat nooit meer herhaald kan worden. De geboorte van je kindje. Dan zijn de foto's of video van onschatbare waarde.​

In 2012 mocht ik, als één van de eerste fotografen van Nederland, een geboorte vastleggen. Wat een intens mooie ervaring! Sindsdien heb ik een honderden kinderen zien geboren worden, mijn foto's hebben verschillende internationale wedstrijden gewonnen en ik wil niets liever dan aan steeds meer mensen laten zien waar geboortefotografie om draait: de emoties van die dag, de liefde tussen jou en je partner, alle kleine, maar oh-zo-belangrijke details en jouw blik wanneer je jouw kleintje voor het eerst ontmoet.

 

details-geboortefotograaf-amsterdam-amstelveen-birthphotographer-geboortefotografie-birthp
bottom of page